Rekordy Guinnessa towarzyszą nam już od wielu lat, niektórzy nazywają nas pożeraczami rekordów a to dlatego, że na swoim koncie mamy ich aż pięć!

Podczas Dni Kapusty został pobity rekord Guinnesa. Udało namsię ugotować ponad 2 tysiące kilogramów bigosu, w bigosie znalazło się też mięso, przyprawy, grzyby, boczek, kiełbasa i powidła śliwkowe. Przygotowania do wielkiego gotowania rozpoczęły się w sobotę o 14.Bigos w Charsznicy gotowało ok. 30 osób z firmy Magillo i Makro, Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników oraz blogerzy kulinarni.Danie było rozdawane bezpłatnie.

Magillo pobiło rekord Guinessa przygotowując największą na świecie lasagne. Gigantycznie danie było wyrazem szacunku dla sporej ilości Włochów przybywających w mieście w czasie Euro 2012 jak również dla ich reprezentacji, która wybrała Kraków, jako swoją siedzibę na czas rozgrywanych meczów.
Największa lasagne świata miała Długość – 26 metrów,Szerokość – 5,5 metra,Waga –4 tony 865 kg a proces jej tworzenia zajął przeszło 10 godzin. Gdy całość była już gotowa, danie pocięto na około 10 000 porcji i rozdano zgromadzonym na miejscu widzom.

W 2004 roku Restauracja Magillo ustanowiła swój pierwszy rekord Guinnessa, na najdłuższą pizzę świata, od tego zaczęła się nasza przygoda i pasja do bicia rekordów Guinnessa.

W niedzielę 29 sierpnia 2010 w Krakowie ustanowiono rekord Polski na najdłuższą pizzę.
Organizatorami wydarzenia była sieć hurtowni Macro Cash & Carry oraz My, Restauracja Magillo. Przygotowania rozpoczęto na Błoniach już o godzinie 2-giej w nocy. Jak wiadomo, przy rekordach na taką skalę potrzebna jest przede wszystkim ogromna cierpliwość, dobra praca zespołowa i determinacja. Nie może też zabraknąć precyzyjnego wykonania, o które zadbała grupa ponad 200 kucharzy.
Wymogi były jasne: pizza musi tworzyć jedną całość i posiadać minimum dwa dodatki.
Po wyczerpujących 18 godzinach pracy nad pizzą, oficjalny juror mógł z radością ogłosić wyniki. Od tamtej chwili nowy rekord na najdłuższą pizzę w Polsce wynosi 1 km, 10 metrów i 28 cm.

To było naprawdę wielkie pasta party! Podczas 2. PZU Cracovia Półmaratonu, oraz Światowego dnia makaronu, Magillo ustanowiło nowy rekord Guinnessa na „Największą miskę makaronu”.
Udało się przygotować 7 900 kg wysokobłonnikowych świderków, jest to aż o 1 647 kg więcej niż wynosił poprzedni rekord z 12 marca 2010 roku (6 253 kg).
Fakt ten potwierdziła Sofia Eleonora Greenacre – oficjalny sędzia Światowego Rekordu Guinnessa.