NAJWIĘKSZE DANIE Z KAPUSTY NA ŚWIECIE (BIGOS 2315 KG) – 2014 r.

Podczas Dni Kapusty został pobity rekord Guinnesa. Udało nam się ugotować ponad 2 tysiące kilogramów bigosu, w bigosie znalazło się też mięso, przyprawy, grzyby, boczek, kiełbasa i powidła śliwkowe. Przygotowania do wielkiego gotowania rozpoczęły się w sobotę o 14. Bigos w Charsznicy gotowało ok. 30 osób z firmy Magillo i Makro, Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników oraz blogerzy kulinarni. Danie było rozdawane bezpłatnie.

Sprawdź nasze pozostałe artykuły prasowe:
Aktualności
Tomasz Maćkowski

Oferta Świąteczna

Święta to czas szczególny, który warto spędzić z najbliższymi, a przygotowanie pysznych potraw wigilijnych należy oddać w ręce specjalistów.  Restauracja Magillo, profesjonalnie i kompleksowo przygotuje

CZYTAJ WIĘCEJ »