Rekordy Guinnessa towarzyszą nam już od wielu lat, niektórzy nazywają nas pożeraczami rekordów a to dlatego, że na swoim koncie mamy ich aż pięć!
2004
W 2004 roku Restauracja Magillo ustanowiła swój pierwszy rekord Guinnessa, na najdłuższą pizzę świata, od tego zaczęła się nasza przygoda i pasja do bicia rekordów Guinnessa.
2010
W niedzielę 29 sierpnia 2010 w Krakowie ustanowiono rekord Polski na najdłuższą pizzę. Organizatorami wydarzenia była sieć hurtowni Makro Cash & Carry oraz My – Restauracja Magillo. Przygotowania rozpoczęto na Błoniach już o godzinie 2-giej w nocy. Jak wiadomo, przy rekordach na taką skalę potrzebna jest przede wszystkim ogromna cierpliwość, dobra praca zespołowa i determinacja. Nie może też zabraknąć precyzyjnego wykonania, o które zadbała grupa ponad 200 kucharzy. Wymogi były jasne: pizza musi tworzyć jedną całość i posiadać minimum dwa dodatki. Po wyczerpujących 18 godzinach pracy nad pizzą, oficjalny juror mógł z radością ogłosić wyniki. Od tamtej chwili nowy rekord na najdłuższą pizzę w Polsce wynosi 1 km, 10 metrów i 28 cm.
2012
Magillo pobiło rekord Guinessa przygotowując największą na świecie lasagne. Gigantycznie danie było wyrazem szacunku dla sporej ilości Włochów przybywających w mieście w czasie Euro 2012 jak również dla ich reprezentacji, która wybrała Kraków, jako swoją siedzibę na czas rozgrywanych meczów. Największa lasagne świata miała Długość – 26 metrów, Szerokość – 5,5 metra, Waga – 4 865 kg a proces jej tworzenia zajął przeszło 10 godzin. Gdy całość była już gotowa, danie pocięto na około 10 000 porcji i rozdano zgromadzonym na miejscu widzom.
2014
Podczas Dni Kapusty został pobity rekord Guinnesa. Udało nam się ugotować ponad 2 tysiące kilogramów bigosu, w bigosie znalazło się też mięso, przyprawy, grzyby, boczek, kiełbasa i powidła śliwkowe. Przygotowania do wielkiego gotowania rozpoczęły się w sobotę o 14. Bigos w Charsznicy gotowało ok. 30 osób z firmy Magillo i Makro, Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników oraz blogerzy kulinarni. Danie było rozdawane bezpłatnie.
2015
To było naprawdę wielkie pasta party! Podczas 2. PZU Cracovia Półmaratonu, oraz Światowego dnia makaronu, Magillo ustanowiło nowy rekord Guinnessa na „Największą miskę makaronu”. Udało się przygotować 7 900 kg wysokobłonnikowych świderków, jest to aż o 1 647 kg więcej niż wynosił poprzedni rekord z 12 marca 2010 roku (6 253 kg). Fakt ten potwierdziła Sofia Eleonora Greenacre – oficjalny sędzia Światowego Rekordu Guinnessa.